Tarayıcınız güncel değildir. İnternet sitemizi tam olarak kullanabilmek için lütfen tarayıcınızı güncelleyin.
Komatek 2024 Sizi KOMATEK 2024 Fuarı 8. Salon 808 No'lu standımıza bekliyoruz. Davetiye almak için tıklayınız.

Linde MH’nin Otonom Ekipmanları Depolardaki Malzeme Akışını Bir Üst Sınıfa Taşıyor

14 Eyl 2022

Zorlu Operasyonlar için Otonom C-MATIC HP

Linde MH’nin C-MATIC HP bulut yazılımlı AnyFleet ile intralojistik uzmanı Linde MH, Münih merkezli şirket Idealworks'ün iki temel ürününü içerecek şekilde portföyünü genişletiyor. Akıllı otonom ekipman, sahada serbestçe gezinirken, önüne çıkabilecek engellerden aktif olarak kaçınırken, internet üzerinden iletişim kurar ve çok çeşitli depo alanlarında kullanılabilir. Ekipman ile ilgili pilot proje geçtiğimiz aylarda gerçekleşti.

İntralojistik dünyası giderek daha karmaşık hale gelmektedir. Şirketlerin şirket içi malzeme akışını daha da verimli hale getirmelerine yardımcı olan giderek artan bir şekilde otomatikleştirilmiş çözümler revaçtadır. Buradaki odak noktası, yalnızca bireysel değil, aynı zamanda ağ bağlantılı intralojistik görevlerinin otonom ekipmanlar tarafından gerçekleştirildiği uygulamalardır. Bu gelişmiş filo çözümleri, gerçek zamanlı olarak diğer ekipmanlar ve çalışanların varlığından bağımsız, hızlı ve güvenli bir şekilde çalışabilen ekipmanlardır.

Linde MH’nin C-MATIC HP otonom ekipmanında kullandığı yazılımı ile müşterilerine çeşitli şekillerde iş emirlerini alabilen bir otonom ekipman sunmaktadır. Linde MH’nin Marka Yönetiminden Sorumlu Kıdemli Başkan Yardımcısı Sn. Stefan Prokosch sözlerine şöyle devam ediyor: “Hem geçici hem de kalıcı engellerden ustaca kaçınarak endüstriyel ekipmanlarla birlikte kullanılabildiği için mükemmel bir ekipman haline gelebilir”. Linde MH’nin C-MATIC HP, intralojistik süreçlerini otomatikleştirmek ve örneğin içecek sektöründe modern, akıllı otomasyon çözümleri uygulamak isteyen müşteriler için ideal bir seçimdir. Linde MH’nin C-MATIC HP’nin “IW.HUB” adı altında geliştiren yenilikçi bir otomasyon portföy sağlayıcısı olan ortağımız Idealworks ile yakın bir şekilde çalışıyoruz. Idealworks şirketi “IW.HUB” üretiminden de sorumlu, 'diye ekliyor Sn. Prokosch.

Linde MH ile Linde C-MATİC HP

Linde MH, C-MATIC HP ile zorlu görevler için çok yönlü bir otonom mobil ekipmanı müşterilerin beğenisine sunuyor.

C-MATIC HP'nin maksimum yük kapasitesi 1,000 kg olup, maksimum sürüş hızı ise 2,2 m/sn’dir. Sadece 222 milimetrelik yüksekliğe sahip bu ekipmanlar çok düşük bir profile sahiptir. Paletlerin veya tekerlekli taşıma platformların altından geçerek, bu rafları kaldırmayı ve taşımayı kolaylıkla yapar. Ekipmanın hareketi, deponun önceden yüklenen bir haritasının yanı sıra ekipmana monte edilmiş bir kamera ve tarayıcı kullanan SLAM teknolojisine dayanmaktadır. Ekipmanın hareketi için, ek işaretleyiciler, mıknatıslar veya QR kodları gerekli değildir. Ekipmanların yanı sıra çözümün bir diğer bileşeni de şarj istasyonudur.

Diğer ekipmanlar, nesneler ve insanlar, karma operasyonlarda zorluk teşkil eder. Aniden ortaya çıkan engeller intralojistik süreçlerinde kesintilere yol açabilir ve bu da sonraki işlemlerde gözle görülür gecikmelere neden olabilir,' diye açıklıyor Sn. Prokosch. Linde MH’nin C-MATIC HP otonom ekipmanı, bir güvenlik tarayıcısı aracılığıyla engelleri algılar ve söz konusu engellerin durumuna bağlı olarak kısa sürede uygun bir alternatif rota hesaplar. Bu yaklaşım zaman kazandırdığı gibi, süreçlerde öngörülebilir değişikliklerin yapılabilmesini de sağlar. İş akışındaki bir diğer önemli fayda ise, C-MATIC HP’nin esnek yük alma yetenekleri sayesinde elde edilir. Otonom ekipman, şeride tam olarak dik açılarda konumlanmayan, ancak biraz farklı konumlanmış yükleri bile alabilir. Bu durumda, C-MATIC HP, malzeme taşıyıcı platformun altına girmeden önce kendisini buna göre hizalar.

Linde C-MATIC HP otonom mobil robot

Linde MH’nin C-MATIC HP otonom ekipmanı, depodaki arabaları ve paletleri verimli bir şekilde taşır.

Ekipmana eşlik eden bulut tabanlı kontrol yazılımı AnyFleet, otonom ekipmanların hızlı ve uygun maliyetli bir şekilde hali hazırdaki altyapıya uygulanmasını sağlar. Bölgeleri ve çalışma kurallarını tanımlamanın yanı sıra ekipmanları ayarlamak için bir grafik düzenleyici kullanılabilir. Hem ilk kurulumu hem de sonraki değişiklikleri önemli ölçüde basitleştiren zaman alıcı programlamaya gerek yoktur. Diğer bir avantaj ise bulut yazılımının VDA 5050 arayüz standardını desteklemesidir, bu da C-MATIC HP'nin diğer ekipmanlarla kolayca anlaşabileceği ve birlikte çalışabileceği anlamına gelir.

Ezgi Durak

Kurumsal İletişim ve Marka Uzmanı

Ezgi Durak