İntralojistikte, depo içerisinde yük ve malzeme taşınması önemli bir operasyondur. Tipik olarak süreçler, fazlasıyla tekrar eden görevleri ve az bir yoğunlukta manuel çalışmayı içerirler. Burada personel maliyetleri de yüksektir ve bu durum uzman eksikliği nedeniyle daha da kötüleşebilir. Bu gereksinimler göz önüne alındığında, süreçleri otonomlaştırmak daha fazla verimliliğin anahtarıdır. Tasarımları, manevra kabiliyetleri, yük kapasiteleri ve optik sensörlerinin hassasiyeti, genel sistemin performansı için çok önemlidir.
Tam otonom yönetilen depoya giden yolda başarılı değişim
Otomasyon sadece ekipmanlarla değil sistemin de değişmesi gerekir. Bu nedenle otonom bir depodaki durum, genellikle yeni inşaatları (greenfield projeleri) veya otonom ekipmanların manuel olarak çalıştırılan bir filonun yerini aldığı (brownfield projeleri) mevcut bir lojistik alanının yeniden tasarımını içerir. Bu tür projeler karmaşıktır, ancak geleceğe atılacak adımda, otomasyon çözümlerinin devreye alınmasını denetleyen Linde MH uygulama ekibinin deneyimleri ile sağlanır.
50 projeden fazla deneyimlenen R-MATIC
Geçtiğimiz birkaç yılda uzmanlar, kayar raf sistemleri, yalnızca bir taraftan erişilebilen raflar ve R-MATIC ekipmana dayalı mobil depolama rafları ile 50'den fazla projeyi başarıyla hayata geçirdi. Bu projelerin her birinde kullanıcılar önemli verimlilik artışları elde etti. Linde MH, otonom depoların verimlilik potansiyelini gerçekçi koşullar altında da test etti. Endüstri standardını temel alan bir test ortamında, R-MATIC serisi ekipmanlar 800 saatlik bir testte kendilerini kanıtladı.
Linde MH Uygulama Takımı
Linde MH, kendi uygulama ekibiyle otonom çözümler için tüm devreye alma sürecini denetler. Bu ekip, ekipmanların seçiminden ve konfigürasyonundan, tüm arıza analizleri de dahil olmak üzere entegrasyona ve son olarak sistemin işletilmesine kadar tüm proje yönetimini üstlenir.
Linde R-MATIC – Otonom Yük İstiflemede En Yüksek Performans
Otonom ekipman R-MATIC reach truck, gerekli çalışabilir koridor genişliğinde ve yük algılamada yeni standartlar belirliyor. Kullanıcılar, tam otonom operasyonda 3 metreye kadar koridor genişliklerinde çalışır. Otomatik görüntü tanıma için R-MATIC için özel olarak geliştirilen yazılım, geleneksel 3D kameralardan 20 ila 30 kat daha fazla piksel tanır ve rafı benzersiz bir doğrulukla tanımlamayı mümkün kılar. Kullanıcılar, yalnızca 66-85 saniyelik benzersiz alma ve bırakma sürelerinden en yüksek performansı kazanır.
Performans - Çalışabilir kordior genişliğinde ve kaldırma yüksekliğinde yeni standartlar
R-MATIC serisi ekipmanlar, Euro paletlerin kullanıldığı, sadece 2,90 m'lik bir koridor genişliğinde çalıştırılabilen istif ekipmanlarıdır. Kullanıcı, daha geniş koridor genişlikleri için ekipmanın hızını artırabilir. R-MATIC serisi, kaldırma yüksekliği ile de yeni standartlar belirliyor. 11 metreden daha yüksek kaldırma yüksekliklerinde tamamen hassas palet taşımaya da olanak tanıyan tek tam otonom istifleme araçlarıdır. Ekipmanlar, geleneksel reach truckların tüm avantajlarını sunar. Kompakt tasarımı ve manevra kabiliyeti sayesinde yüksek raflardaki yüklerin taşınması idealdir.
Ayrıca otonom ekipmanların tüm avantajlarını da sunarlar. Güvenlidirler, operasyonunuza kolayca entegre edilebilirler ve düşük maliyetlidirler. Filo operasyonunda, R-MATIC ekipmanlar birbirleriyle ve ayrıca otonom olmayan ekipmanlarla mükemmel bir uyum içinde çalışacak şekilde koordine edilebilir. Yeni yazılım, ekipmanın devreye alınmasını basitleştirir ve müşteri için uygulama süresini ve maliyetlerini azaltır. Kullanıcı için gelişmiş taşıma kalitesi, daha kısa sürüş, daha düşük enerji tüketimi ve 24 saatlik çalışmada bile maksimum güvenilirliktir.
Kararlılık - Sıkışık depolarda bile optimum kullanım
R-MATIC ekipmanlar için özel olarak geliştirilen ve 3D kamera aracılığıyla görüntü tanımayı sağlayan akıllı yazılım benzersizdir. Geleneksel kameralardan 20 ila 30 kat daha fazla piksel algılar. Bu, açıları ve derinlikleri çok daha başarılı bir şekilde ölçmesini ve sonuç olarak raf direklerine olan mesafeleri ve paletlerin boyutlarını tespit etmesini sağlar. Kamera ayrıca, paletlerin ve çatalların mesafesine ve yönüne ilişkin göreceli ölçümleri güvenilir bir şekilde oluşturmayı da mümkün kılar. Yazılımın akıllı algoritması, insan kararına eskisinden çok daha yakın olan otomatik kararlar alınmasını sağlar. Bu, R-MATIC serisi ekipmanların yükleri daha hassas bir şekilde istifleyebileceği anlamına gelir.
Güvenlik - Zeki Asistan Görev Başında
R-MATIC ekipmanlarındaki kapsamlı sensör sistemi, kullanıcılara yüksek derecede güvenlik ve hassasiyet sunar. Tüm otonom Linde MH ekipmanların sunduğu yüksek güvenlik standartlarına ek olarak, R-MATIC, otonom modda kullanıldığında akıllı güvenlik özelliklerine de sahiptir. Zemin seviyesindeki sensörler 360 derecelik bir güvenlik alanı oluşturarak ekipmanların güvenli ve sorunsuz çalışmasını sağlar. Ekipman, insanları, diğer ekipmanları ve engelleri otomatik olarak algılar. Sistem bir engel tespit ederse, kendi hızını düşürür ve gerekirse durur. Sensörler ayrıca yük taşıma sırasında paletlerin her zaman doğru yerden indirilmesini veya alınmasını sağlar. Linde MH'nin kendi Dynamic Mast Control (DMC) operatör destek sistemi, mevcut maksimum 11,45 metreye kadar kaldırma yüksekliklerinde bile güvenlik sağlar. İsteğe bağlı olarak çatal taşıyıcı üzerine monte edilebilen sensör, sarkan yüklerin oluşturduğu tehlikeleri önler.
Esneklik - Çeşitli İhtiyaçlar için Hazır
Kullanıcılar, R-MATIC ile kendi özel gereksinimlerine göre esnek bir otomasyon çözümü uygulayabilir. Geniş asansör seçeneği yelpazesi, R-MATIC ekipmanların orta ve yüksek kaldırma yüksekliklerinde farklı istifleme gereksinimlerine uyarlanabileceği anlamına gelir. 3D kamera için yenilikçi yazılım, çok sayıda alma ve bırakma istasyonuna (zemin, konveyör, yalnızca bir taraftan erişilebilen raflar veya kayar raflar) entegre etmeyi mümkün kılar. Enerji sistemleri söz konusu olduğunda, kullanıcılar gelecekte farklı seçenekler arasından seçim yapabilecek ve lityum iyon teknolojisinin yardımıyla şarj sürecini otonomlaştırabilecektir. Linde MH ayrıca istisnai durumları düşünmüştür. Durum gerektiriyorsa, operatörler R-MATIC ekipmanları manuel olarak da kullanabilirler.
İlk Bakışta Faydaları
Proje Planlama - Tüm Açıdan Profesyonel Destek
Bir otonom çözümün geliştirilmesi ve uygulanması söz konusu olduğunda, Linde MH müşterilerini kendi uygulama ekibi ile destekler. Uzmanlar, ekipmanların seçiminden ve konfigürasyonundan, tüm arıza analizleri de dahil olmak üzere entegrasyona ve son olarak sistemin iyileştirilmesine kadar tüm proje yönetimini üstlenir. R-MATIC ekipmanların altyapı gerektirmeyen coğrafi navigasyonu, tüm intralojistik sürecine kolay, hızlı ve sorunsuz bir şekilde entegre edilebilmeleri anlamına gelir. Bu, sistemin esnek bir şekilde ve çok fazla çaba sarf etmeden değişen gereksinimlere uyarlanmasını ve ölçeklenmesini sağlar. Depo yönetim sistemlerine (WMS) bağlantı da çok kolay bir şekilde sağlanabilir.
Uzmanımızla iletişime geçmek ve danışmanlık almak için tıklayın